El Centre i Parc de la Gola

dimecres, 8 d’agost del 2018

Donar un cop de mà als ocells: els abeuradors

Aquests dies que la temperatura i la calor arriba a límits crítics, és important recordar com amb un senzill gest podem donar una cop de mà a les aus i a la fauna en general.
La instal·lació i manteniment d'abeuradors és, de fet, molt útil durant tot l'any però especialment en aquests mesos d'estiu i sobretot durant les onades de calor.

Com a servei d'urgència, simplement col·locant un platet amb aigua a una zona amb ombra i segura ja és de gran ajuda sobretot pels petits ocells.

Què hem de tenir en compte a l'hora d'instal·lar una abeurada:

1.Que sigui un lloc amb ombra o predominantment amb ombra gran part del dia per evitar l'encalentiment i evaporació ràpida de l'aigua.

2.Ha de ser un lloc que inspiri seguretat i confiança als ocells. Millor si és un poc elevat, sobretot si hi ha cans i moixos a prop, o sinó que sigui una zona amb bona visibilitat als voltants, que tengui tant espais per posar-se i controlar el panorama (pals, branques d'arbres o arbusts...) però a la vegada lloc suficient per poder fugir en cas de perill .

3.Mantenir-ho net i canviar l'aigua amb regularitat, tant per evitar el contagi de possibles malalties entre els usuaris de l'abeurador, com per evitar la proliferació de moscards.

4.L'abeurador no ha de tenir perill d'ofegament dels ocells o altra fauna. Si ens plantejam fer alguna cosa més que un petit plat amb aigua, que tengui fàcil accés i la profunditat sigui gradual, es a dir amb petites voreres i/o pedres perque sigui fàcil entrar i sortir.

A la Gola mantenim el nostre petit abeurador durant tot l'any. En poc temps és descobert per l'avifauna local.
Animau-vos a fer el vostre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els racons de la Gola (III)

  Per acabar ,de moment,  el fil dels racons de la Gola, avui xerrarem dels accessos al parc, de la zona de garriga i pinar i el que anomena...